Tag på rygsækrejse i Asien i dit sabbatår

Tag på rygsækrejse i Asien i dit sabbatår

For nogle år siden skete der en uheldig udvikling i forhold til sabbatåret. Folk begyndte at kalde det et fjumreår og der var mange, der problematiserede hele konceptet. Mange mente, at det var langt vigtigere at få en hurtig uddannelse og med det samme komme ud på arbejdsmarkedet. I dag er der dog ingen der bruger begrebet fjumreår og det er formentligt fordi folk efterhånden har fundet ud af, at der er brug for et sabbatår. Du kan overveje at tage til Asien med din rygsæk og nyde livet i nogle måneder eller nogle år.

Med rygsæk i Asien bliver du bedre klædt på til livet

Flere og flere unge lider af stress, angst og andre problematiske psykiske sygdomme. Der er langt flere der er ensomme og har det svært med sig selv. Folk vender disse problemer indad og tror, at det er dem der er noget galt med. Sådan er det dog ikke nødvendigvis. I et samfund, hvor der er så stort fokus på at præstere og være effektiv er det klart, at det af og til sker, at man ikke finder sig til rette. Hvis man ønsker at nyde livet og mærke efter hvem man er og hvad man føler kan det være svært at finde plads til i dette samfund.

Man bør være ligeglad med hvad andre forventer af en efter gymnasiet. Der er formentligt nogle, der mener, at man med det samme skal have en uddannelse. At tage rundt i Asien er dog noget, som vil gøre dig langt mere klar til livet. Du vil komme ud for udfordringer, glæde og store beslutninger. At prøve dette på egen krop vil gøre, at du helt sikkert vil komme igennem livet meget nemmere og på en bedre måde i sidste ende. Derfor kan det varmt anbefales, at du finder en stor rygsæk og fylder den med dine ting.

Tag afsted i dit sabbatår og planlæg så lidt som muligt

Vælger du at tage til Asien i dit sabbatår kan det sagtens være, at det er noget du har drømt om i flere år. Siden du startede i gymnasiet har du måske vidst, at du efterfølgende ville tage et sabbatår. Er det tilfældet har du nok også planlagt turen meget grundigt. Du har sørget for, at du har planlagt alle de steder du skal bo og generelt hele turen.

At planlægge for meget af en tur til Asien kan dog ende med at give bagslag. Der er nemlig noget skønt ved at tage afsted uden at have planlagt noget. Når man ikke planlægger alle de steder man skal tage til i Asien kan det ende med, at man får nogle bedre oplevelser. Så er man nemlig åben for nye muligheder og man er ikke begrænset. Møder man nogle spændende mennesker kan man tage med dem og dermed prøve noget, som man ellers ikke havde prøvet. At undlade at planlægge sin tur kan derfor være en god ting.

Tænk din tur godt igennem i dit hoved

Det er ikke en god ide at planlægge hele rejsen. Dog er der nogle ting du skal huske på når du tager afsted. Et sabbatår i Asien kan hurtigt blive ensformigt hvis man slet ikke tager stilling til hvad man skal gøre. Det er vigtigt, at man konstant gør op med sig selv hvad man har lyst til. Man skal ikke lade sig påvirke for meget af andre. Møder man en stor gruppe der i Asien har rejst sammen i lang tid kan det være, at man hægter sig på dem. Pludseligt ser man sig selv i en dyrepark med dyr der har det dårligt eller lignende. Det kan være fordi, at man slet ikke har taget kritisk stilling til hvad man skal.

Stiller man sig op hver dag og tænker på hvad man ønsker at gøre får man en bedre tur. Det er vigtigt, at man ikke blot gør hvad andre synes, at man skal. Selvom folk prøver at få en med på en tur skal man sige nej hvis ikke man har lyst til at tage på denne tur. Det vil gøre, at man er gladere når man kommer hjem da man har oplevet Asien på lige præcis den måde man havde lyst til.

Visse ting skal du købe ind, inden du tager til Asien

Når du tager til Asien med rygsæk er der visse ting du skal sørge for. Blandt andet er der nogle ting du skal købe. Det er ikke sikkert, at du behøver at købe disse ting hvis du kan låne dem. En af de ting du får brug for er en backpack. En god backpack er vigtig da det bliver din følgesvend på hele turen. Den skal være praktisk, holdbar og den rette størrelse. Du vil nyde det hver dag hvis du sørger for at have en god rygsæk med.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.