London er et favoritrejsemål til studieturen

London er et favoritrejsemål til studieturen

Studieturen er en helt særlig oplevelse, og for mange er det en af de bedste i løbet af hele ens studietid. Om det så er på universitet, gymnasiet eller en anden uddannelsesinstitution, så er det bare noget helt specielt over at få lov til at komme ud at rejse.

For mange mennesker er studieturen første gang at de er ude og rejse uden deres forældre, og får andre er det første gang overhovedet. At rejse med jævnaldrende, ud i en verden man måske aldrig før har set, er meget givende og noget som folk vil huske resten af deres liv. Inden det kommer dertil, skal man dog lige have valgt en destination. Og her kan der godt opstå lidt diskussion i klasseværelset.

Hvis du går på et bestemt studie på universitetet, så siger det nok sig selv hvor I skal rejse hen. Læser du græsk, så skal I til Athen. Læser du tysk, så skal I til Berlin.

Men uanset hvilket studie man læser, så har London alle dage været en favoritdestination for studieturen.

Hvor skal man rejse hen på studietur i gymnasiet?

Når vi taler om en studietur i gymnasiet, så bliver det straks noget andet. Der er lidt mere frit valg på alle hylder. Som regel skal studieturen gå til en storby, gerne en anden hovedstad i Europa. Man kan naturligvis godt tage ud i et landområde, men som udgangspunkt handler rejsen om de kulturelle muligheder der er.

Det er den primære grund til at storbyer ofte bliver valgt. Der er trods alt en del mere at opleve på kort tid. Man skal huske på at en studietur ofte ikke varer længere end en lille uge, og derfor skal programmet pakkes godt. Der skal nås så meget som muligt.

Når der skal vælges by i gymnasieklassen, så ender det ofte med en to tre mulige steder hvor alle eleverne stemmer om valget. Det er naturligvis en meget god løsning, men der vil altid sidde nogle sure hoveder tilbage. Den eneste måde man kan undgå det på, er ved at vælge London!

Alle kan lide London, alle vil rejse til London. Hvis der er alt for stor uenighed i klassen, kan man med fordel altså vælge denne fænomenale storby som destination for studieturen.

Hvorfor er London et godt sted at rejse hen?

Hvorfor er det ikke et godt sted at rejse hen, skulle man måske hellere spørge. London har alting, og lidt til. Kultur, fest og farver og masser af liv. Det er det perfekte sted for unge mennesker at rejse hen.

London er den største by i Europa, og den har også det største befolkningsantal. Under byen kører der metrotoge afsted i net af skinner, og den engelske flod Themsen løbet midt igennem byen. Når du står midt på en af broerne og kigger på alle de majestætiske bygninger, så føler du en overvældende følelse. Du føler ganske enkelt ærefrygt.

Europa er forbundet igennem London, og det er på trods af at byen ligger på det britiske øer. Fly kommer ind fra hele verden, og de største personligheder passerer igennem her. Den viden giver lidt ekstra ballast til London som fænomen.

Måske kan I få lov at hilse på dronningen?

Ej, det er nok ikke sandsynligt at hun lige kommer forbi og hilser på jeres lille klasse udflugt, men i kan i hvert fald få lov at se hendes palads, Buckingham Palads. Måske sidder hun oppe i vinduet sammen med sin hund og vinker til jer.

Af andre seværdigheder skal London Bridge naturligvis nævnes. Det er en af de mest ikoniske broer i hele verden med dens to tårne, og så er der naturligvis også Westminster Abbey som er en smuk kirke i gotisk stil.

Teater og musicals i London

Udover alle de historiske og arkitektoniske seværdigheder, så er der naturligvis også meget andet kultur man kan opleve. London er i særdeleshed kendt for sit teaterliv, og alle har hørt om de store musicals som bliver opført her.

Der er helt sikker nogle i jeres klasse som gerne vil ind og se en musical. Overvej derfor om I ikke skulle tage ind og se en af de mange fantastiske og stort opsatte musicals.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.