Sådan får du råd til alle studiebøgerne

Sådan får du råd til alle studiebøgerne

Hvis du er studerende og lever på en SU, så er det ingen hemmelighed, at det nogle gange kan være lidt svært, at få økonomien til at hænge sammen. Mange studerende modtager desuden SU lån ved siden af deres SU stipendie for at få det hele til at løbe rundt. Går du eksempelvis på universitetet, så ved ud også, at du to gange årligt har en udgift, der hedder studiebøger.

På nogle studier drejer det sig måske blot om 5-700 kroner per semester, mens andre studier kræver studiebøger, der koster op til 5.000 kr. per semester. Som studerende er det midlertidig ikke altid lige nemt at anskaffe så store summer penge, når man lever på en SU.

Et studiejob er en nødvendighed for mange

Når der tales om det søde studieliv, så er det ikke altid lige så sødt endda. Det vil sige, at det kan det godt blive, men det kræver lidt arbejde fra din egen side af. Hvis du forsøger at leve det søde liv udelukkende på en SU, så vil du hurtigt opleve, at det er en lidt stram situation, du har sat dig selv i. Derfor vælger flere og flere studerende på blandt andet universiteterne at supplere deres indtægt med et studierelevant job. Og det er der flere gode årsager til.

For det første, så får du lidt flere penge mellem hænderne, når du har et studiejob. Dette kræver dog, at du ikke tjener mere end det såkaldte fribeløb. Tjener du mere end fribeløbet, vil du nemlig opdage, at din SU bliver modregnet krone for krone. Der er således en maksimal grænse for, hvor meget du må tjene på et arbejde ved siden af din SU. Herudover er der også den fordel, at et studierelevant job giver dig noget erfaring indenfor et givet arbejdsområde, hvilket kan medvirke til bedre jobmuligheder, når du er færdiguddannet.

Med et studiejob har du også nemmere ved at overskue de halvårlige betalinger, der kommer, når du skal have nye studiebøger. Det er nemlig ingen billig sag at uddanne sig, når det kommer til bøgerne.

Ikke alle har tiden til et studiejob

Det lyder selvfølgelig ganske simpelt. Pas dit studie, pas dit job, lev godt, men for nogle er et studiejob ganske simpelt ikke en mulighed. Dette kan skyldes flere ting. Først og fremmest er det ikke alle, der kan klare det ekstra ansvar, som et studiejob medfører, men det er heller ikke alle, der har tiden til det.

Hvor nogen forstår pensum fra studiet første gang, de hører det, og derfor har rigelig tid til job, så er der også dem, der må sidde og terpe og terpe i bøgerne, og netop her er studiebøgerne ekstra vigtige. Hører du til sidstnævnte kategori, og du har meget svært ved at finde råd til dine halvårlige studiebøger, så er det måske på tide, at du overvejer et lån.

Der er mange forskellige måder at låne penge på, men en af de metoder, der anvendes meget i øjeblikket, er de såkaldte online kviklån. Her kan du låne beløb fra 500 kroner og op til flere hundrede tusinde, uden at du behøver at skulle stille sikkerhed for pengene. Se f.eks. på nylaan.dk.

Det lyder måske fristende, men du skal huske på at sådanne lån også skal tilbagebetales igen. Du bør derfor aldrig låne mere, end du har behov for. For at holde renten mest mulig nede, bør du endvidere kun låne det givne beløb til de enkelte studiebøger hvert halvår, og så skal du bruge de næste 6 måneder på at afbetale, så du igen kan låne til en ny omgang bøger.

Ved at låne pengene over mange gange, så er der ikke noget stort lån fra start af, der trækker mange renter, og du holder således dine renteomkostninger nede, når du først låner pengene, efterhånden som du får brug for dem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.