Når SU ikke er nok

Når SU ikke er nok

At studere betyder, at der er mange ting man skal se til. Man skal læse og meget ofte bruger man størstedelen af sin tid på læsning. Det betyder, at der slet og ret er ting man ikke har tid til. Det vil også sige, at der er ting man ikke har penge til. At læse betyder nemlig ofte, at man ikke har tid til at arbejde ved siden af. Det betyder, at man er nødt til at finde en anden måde at få penge på. Heldigvis gør SU her i landet meget. Det er nogle penge man slet og ret får når man læser. Det er en stor hjælp og det er noget, som mange studerende er meget glade for at få. Netop af den grund er det en god ide at leve så billigt som overhovedet muligt. Så kan man være heldig, at det er tilstrækkeligt med SU.

Brug din SU fornuftigt

Når man flytter hjemmefra, går det pludseligt op for en, at der er mange ting man skal betale. Man har måske været vant til, at man fik det hele foræret. Hjemme hos mor og far er der nemlig ikke nogen der bedre en om at betale mad og lignende. Dette ændrer sig drastisk idet man flytter hjemmefra. Pludseligt er der nemlig mange ting man selv skal købe. Det betyder, at det går op for en hvor dyre ting kan være. Det går også op for en, at der er visse ting man må vinke farvel til. Det er nemlig ikke længere muligt at gå rundt og dangdere den. Nu skal man være ansvarlig og man skal selv til at betale for pengene.

Heldigvis får man en SU så det er ikke helt umuligt at få råd til mange ting. Her er der især én ting man kan gøre. Får man en billig husleje så hjælper man sig selv. Med en billig husleje har man nemlig råd til langt flere ting. Det betyder, at man kan være helt sikker på, at man nok skal have råd til mad. Hvis man derimod finder et meget dyrt sted at bo er der ikke så mange penge til andet. En god ide er for eksempel at finde et kollegie. De er ofte billige da de netop er lavet til studerende. Her skal man blot være opmærksom på, at man kommer til at bo sammen med mange andre.

Et godt studiejob kan supplere SU

Noget, som mange vælger at gøre, er at få et studiejob. For mange mennesker er det faktisk en rigtig god ting. Her behøver man ikke lægge rigtig mange timer om ugen. I stedet er det ofte tilstrækkeligt at lægge omkring 12 timer. Vænner man sig til, at have alle sine timer til sig selv og til at læse er det naturligvis mange timer at skulle finde lige pludseligt. Det vænner man sig dog hurtigt til. Er man så heldig, at man finder et job, hvor man kan lide sine kollegaer og hvor man endda får noget fagligt ud af det er man meget heldig. Så kan det nemlig være en skøn ting at skulle hen på sit studiejob.

Mange siger til en, at det er meget vigtigt at få noget erfaring. Selvom man selvfølgelig lærer meget når man studerer er det også visse ting man slet og ret ikke lærer med næsen i en bog. Man skal ud og lære noget og det er noget man får at vide af alle. Det behøver man dog ikke altid tænke på. Hvis blot man finder et studiejob som man er glad for og som gør en glad så er det vigtigst. Der er ingen grund til at stresse over et studiejob allerede inden man er færdiguddannet. I stedet bør man slet og ret først stresse over dette senere når man er færdiguddannet og pludseligt er nødt til at acceptere livets hårde realiteter.

Du kan få flere penge udover SU

Ønsker du at dedikere al din tid til at studere har du ikke tid til et studiejob. Og får du ikke nok i SU til at dække din husleje må du gøre noget andet. Du kan for eksempel spørge dine forældre om de kan give dig nogle penge. Det kan gøre, at du helt sikkert vil opleve hvordan du pludseligt har råd til at leve. Det er dog ikke sikkert, at du har nogle forældre, som har penge til at give dig månedlig forsørgelse. Hvis du har er du heldig, men det er dog helt forståeligt, hvis ikke du har.

I det tilfælde kan du for eksempel tage et lån her. Der findes mange forskellige lån man kan tage. Et af de bedste lån man kan forestille sig er et SU-lån. De fleste siger, at det faktisk er en god måde at låne på. Der er gode renter og du behøver ikke betale dem tilbage i så lang tid.

Dernæst er der også mulighed for at tage andre lån her. Et kviklån er for eksempel også en mulighed. Det er et lån du kan tage hurtigt. Du skal ikke stille sikkerhed og du har pengene meget hurtigt. Derfor er der flere og flere der vælger at låne penge på den måde. Det gode er også, at den mængde penge du får på den måde er væsentligt større end ellers.

Nyd studielivet

Ved du, at du med din uddannelse kommer ud og tjener mange penge kan du lige så godt begynde festen mens du læser. Mange studerende klager sig over, at de ikke har nok penge. De klager sig over, at de ikke kan gøre det de har lyst til. Sådan behøver det dog ikke være. Du kan nemlig sagtens nyde studielivet alligevel. Ved du, at du får mange penge når du bliver ældre og kommer ud for at arbejde kan du meget nemt sørge for, at du får skrabet nogle penge sammen. Du kan nemlig blot låne penge. Disse penge skal du nok få betalt tilbage når du har råd til det.

Det kan være, at dine forældre for eksempel kan låne dig nogle penge. Det kan være en god ide da de er interesserede i, at du har det godt. Så på den måde kan du altid vide, at de kan hjælpe dig med det du har brug for.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.