Sådan uddanner du dig til sexolog

Sådan uddanner du dig til sexolog

Du står nok overfor det næste store skridt i livet. Du skal finde ud af, hvilken uddannelse du gerne vil på. Der findes i dag i Danmark rigtig mange uddannelser. Det kan derfor være svært at finde den helt rigtig uddannelse for dig. Det er vigtig, når man vælger uddannelse og vælge noget, som interessere en. Du vil her få hjælp til en lidt anderledes uddannelse – nemlig sexolog.

Interessere du dig for nydelse?

Er du interesseret i kroppen og ikke på den medicinske måde, men mere hvilke nydelser kroppen kan opnå. Det kan være du også er interesseret i, hvordan vi kan tilfredstille hinanden eller os selv på forskellige måder. Hvis det alt sammen tiltaler dig, så er uddannelsen som sexolog lige noget for dig. Det er en anderledes uddannelse, som mange ikke vælger. Du kan derfor være en af de få, som har teori bag nydelsen vi mennesker kan opnå.

Forskellige måder at opnå nydelse på

Der findes forskellige måder, hvorpå vi som mennesker kan opnå nydelse og tilfredstillelse på. Der er findes den mest traditionelle, som er mellem to mennesker. Her kan man opnå en høj nydelse og få lov til at tilfredstille hinanden. Det er dog ikke altid, at man er to personer. Nogen gange skal man finde nydelse, ved kun at være en. Der findes to måder, hvorpå det kan opnås. Den ene kræver ikke så meget, andet end dine hænder. Her kan du opnå en tilfredstillende nok nydelse.

Der findes dog en anden måde at opnå en højere nydelse på. Det er ved brug af forskelligt sexlegetøj. Der findes meget forskelligt sexlegetøj, som du kan gøre brug af. Der findes også noget til alle, om du er til hård eller mere let nydelse. Der er også sexlegetøj både til ham og hende. Det kræver ikke så meget af dig, andet end du indsætter eller bruger sexlegetøjet korrekt. Det er en god måde at opnå en rigtig god tilfredstillende nydelse på.

Hvordan bliver jeg sexolog ?

Det kan være svært at vide helt præcist, hvordan man bliver uddannet sexolog. Der findes forskellige skoler i norden, som tilbyder sexolog uddannelsen. I Danmark kan du tage den i enten København, Aarhus eller Odense. Der er derfor rig mulighed for at vælge den by som ligger tættest på dig.

Adgangskrav til uddannelsen

Uddannelse har ikke de store adgangskrav til at starte på uddannelsen. Den har ikke  et specifikt krav om et højt gennemsnit fra gymnasiet. Det er derfor ikke tallene, der bliver kigget på, men mere personen der bliver kigget på. De fleste steder skal du igennem en personlig samtale med uddannelses stedet. Det er vigtigt som sexolog at kunne snakke med folk om følsomme emner, hvorfor du også skal besidde en god kommunikationsevne.

Opbyggelse og varighed af uddannelsen

Uddannelsen er som regel opbygget i et grundforløb og så en Master Class. Grundforløbet tager 10-11 måneder. Igennem grundforløbet lærer du at kunne snakke om disse følsomme emner. Du lærer, hvordan du skal kommunikere overfor andre når der tales om sex og parforhold. På grundforløbet får du alt den grundlæggende viden omkring kroppen, og hvordan den reagere på forskellige nydelser. Du lærer, hvordan du skal formidle det videre til andre.

Når du har afsluttet grundforløbet, så kan du vælge at bygge ovenpå med en Master Class. En Master Class tager 6-7 måneder. Her får du lov til at specificere dig endnu mere under et specifikt emne. Du bliver derfor mere specialiseret indenfor sexolog verden. Du afslutter med en eksamen.

Hvad kan jeg bruge uddannelsen til?

Det kan måske være svært at vide, hvad man helt præcis kan bruge uddannelsen til. Uddannelsen kan bruges til rigtigt meget. Med uddannelsen bliver du en sex- og kærlighedsspecialist. Du kan derfor arbejde med klienter, holde foredrag, sidde med samtalegrupper, lave workshops og undervise i seksualitet. Du kan skrive brevkasser, diverse artikler om emnet eller skrive klummer. Det er kun fantasien som sætter grænser for, hvad du kan bruge uddannelsen til.

Udover alt det her så får du også selv en personlig erfaring samt udvikling ved valg af denne uddannelse. Det er alt sammen noget, du kan tage med i dit eget privatliv. Du kan bruge det i dit parforhold eller dit kommende parforhold.

Hvordan finansierer jeg uddannelsen?

Det eneste minus ved denne uddannelse er, at den er selvbetalt. Det betyder, at du selv skal finansere din uddannelse. Derudover er det hellere ikke muligt at få SU under uddannelsen, da den ikke er SU berettiget. Det kan derfor være en udfordring at få betalt uddannelsen. Der er forskellige måder, hvorpå man kan finansere uddannelsen på.

Opsparing

Nogen vælger at lave en opsparing til uddannelsen. Det vil sige, de arbejder en masser over en længere periode. Pengene bruger de så til at kunne betale uddannelse samt alle udgifter under uddannelsen. Det er dog en længervarig proces, som skal planlægges i god tid. Det er ikke alle der har mulighed for dette.

Lån til din uddannelse

En anden løsning som er hurtigere er at optage et lån. Du kan hurtigt og let optage et kviklån, sådan at du har råd til din uddannelse. Det er som regel hurtigt og nemt, og mange steder er rentefrit den første måned. Nogle er skeptiske over for at skulle låne penge. Men her låner du penge til din fremtid, og til en uddannelse som skal betale dine regninger i fremtiden. Det er derfor mere en investering i din fremtid, at låne penge.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.