Sådan kommer du til at arbejde med PR

Sådan kommer du til at arbejde med PR

At sætte den første fod på karrierestigen kan være ret skræmmende i denne tid med ekstrem jobkonkurrence. Men du skal ikke bekymre dig, da der altid er noget, der kan gøres. Husk, at ingen er født med erfaring inden for Public Relations! Her er nogle af de ting, du kan fokusere på, for at skille dig ud fra andre.

Research og lær

Forberedelse er nøglen til ethvert interview, og at kende mindst tre eksempel på vellykkede PR-kampagner kan give dig ekstra materiale at tale om i dit interview. Endnu bedre, så vær sikker på, at du også kender til relevant information fra det firma, du skal mødes med. Hav din egen mening, men vær også konstruktiv. At udføre bredere forskning viser også din forståelse af branchen og de succesfule komponenter ved det.

Vær vedholdende

Et job indenfor Public Relations vil ikke blive givet til på en tallerken – du skal gå efter det og gribe mulighederne selv. Ligeledes bør din indsats ikke ende med blot at sende dit CV. Husk at PR-firmaer har travlt og ofte ikke har tid til at svare på hvert CV. Tænk på, hvad du gør for at skille dig ud. Hold dig fra at være en af de tusinde, der fortæller arbejdsgiveren, at de elsker at kommunikere. Du skal vise, at du er lidenskabelig og vedholdende overfor det og demonstrere hvorfor de skal ansætte lige præcis dig. At være vedholdende betyder, at du med hvert forsøg kommer tættere og tættere på dit mål.

Networking

Public Relations er en dynamisk og givende karriere, der giver et væld af muligheder for udvikling og personlig vækst. Det er også en meget konkurrencedygtig karrieremulighed. Det betyder, at det kan være en smule udfordrende at få et job i branchen. Derfor er det ofte hvem du kender, der er vigtigere end hvad du ved, når det kommer til at finde dit drømmejob. Derfor skal du ’networke’ så meget som du kan. Deltag i netværksbegivenheder og mød så mange mennesker så muligt. Hold dig ikke kun til din branche, men udforsk også andre forretningsmæssige netværksbegivenheder. Ofte kan disse give overraskende og uventede muligheder. Derfor er det også en god idé at oprette dit personlige brand ved at kombinere din specialitet, stil, færdigheder og erfaring på et socialt medieplatform- eller websted. Dette kan også hjælpe dig med at blive set.

Få erhvervserfaring

Erhvervserfaring er højt værdsat og kan hjælpe dig, når du søger efter det job du vil have. Enhver rolle kan give dig fremragende professionel erfaring, som du kan bruge til at opbygge dit CV. Det kan også hjælpe dig med at finde ud af, om karrieren passer godt til dig og din personlighed eller hvilke områder du måske vil trives bedst i. Arbejdsgiverne ser efter kandidater med relevant erhvervserfaring, fordi det hjælper kandidater med at forberede sig på at arbejde og udvikle generel forretningsbevidsthed. Du udvikler også essentielle færdigheder såsom kommunikation, teamwork, planlægning og organisering. Disse vil ikke blot hjælpe dig i din nye karriere, de vil fungere som katalysatorer for succes i dit nye firma.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.