Sådan bliver du designer

Sådan bliver du designer

Drømmer du om at blive designer? At være designer er en profession og et job, som for mange synes enormt attraktivt. Dette skyldes måske, at du som designer har så rig mulighed for at udfolde dig kreativt. Hvis du også interesserer dig for fashion og mode, er dette selvfølgelig endnu en grund til gerne at ville være designer.

Som designer skal man kunne mange ting. Man skal være dygtig til at tegne og tænke i nye og kreative baner. Derudover skal man også kunne finde ud af at begærde sig i modeverdenen, som i høj grad er en verden for sig. Læs mere her, hvis du går rundt og har en designer gemt i maven.

Hvad vil du gerne designe?

Det første spørgsmål, som du skal stille dig selv, er, hvad du gerne vil designe? Forhåbentligt ved du allerede dette, hvis du gerne vil designe, da det er noget, som kommer naturligt for mange.

Nogle vil gerne designe tøj. Dette er en bred kategori, som indeholder mange underkategorier såsom haute couture og det, som man kunne betegne “almindeligt hverdagstøj”.

Andre drømmer om at designe ure og smykker. Både ure og smykker er såkaldte accessories, som mange mennesker benytter til at vise deres personlighed gennem deres beklædning. Især ure kan også for nogle være et statussymbol. I visse professioner er det nærmest obligatorisk med et fint og dyrt ur – evt. et designerur – hvis du gerne vil noget. Køb fine og elegante ure her.

Dygtiggør dig

Du skal altså finde ud af, hvad det er, du gerne vil designe. Dette er kun det allerførste led på vejen om at blive designer. At blive designer handler nemlig i høj grad også om andre ting – det handler især om, at du skal dygtiggøre dig.

Uanset om du vil tegne ure eller tøj til de mange catwalks rundt om i verden, så må du være god. Rigtig god. Du skal kunne dit kram.

Der er mange ting, som man skal være god til som designer. Det er en lidt særlig profession, fordi du både skal være god rent teknisk og håndværksmæssigt. Derudover skal du dog også være enormt kreativ – og nærmest kunstnerisk i din tilgang til dit design.

Det er en oplagt mulighed for dig at tage på designskole. Nogle af disse kan være svære at komme ind på, men det er i den grad noget, som du bør kæmpe for og lægge en god portion energi i. På en designskole kan du nemlig tilegne dig i hvert fald al den tekniske kunnen, som du har brug for.

Det er vigtigt med et godt netværk

Som ny og ukendt designer er det altafgørende at have et godt netværk, hvis man gerne vil nå til tops. Igen gælder dette uanset, om du designer tøj, smykker eller ure.

Du bør altså huske dette helt fra begyndelsen af. Du skal nok få rig mulighed for at møde de rigtige mennesker, men du må huske at gribe disse muligheder. I længden kan et netværk gøre alt nemmere.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.