Derfor bør du lytte til e-bøger

Derfor bør du lytte til e-bøger

Som studerende er der mange gode grunde til at lytte til e-bøger. Det er smart og bekvemt, og du kan både lytte til studiebøger samt afslappende litteratur, når du skal koble af fra studiet. Det allerbedste er, at det er billigt og derfor studievenligt.

Lyt til dine lektier

Det smarte ved e-bøger er, at du kan lytte til dem, mens du laver andre ting. Er det studielæsning, du skal i gang med, er det fx nemt at tage noter mens, du lytter. Er du god til at multitaske, kan du også sagtens lave huslige pligter eller dyrke motion. Når du lytter til dine lektier, slår du to fluer med et smæk.

E-bøger har du altid lige ved hånden, og det er derfor nemt at tage frem, hvis du pludselig får ekstra tid. Det kan være, at din bus er forsinket eller at du sidder og venter ved lægen. Lige meget, hvor du er, kan du tage din smartphone eller tablet frem og begynde at lytte.

At lytte til e-bøger er også en rigtig god afveksling, hvis du er ved at køre træt i store mængder læsning. Du vil måske endda opleve, at du husker teksterne bedre, når du får dem læst op.

Lad op med afslappende litteratur

E-bøger behøver ikke kun være til studielæsning – de egner sig i høj grad også til afslapning og underholdende lytning. Læn dig tilbage med dine favorithøretelefoner på og forsvind ind i en helt anden verden. Du kan efterhånden finde alt litteratur som e-bøger, så der vil helt sikkert være noget for din smag.

Mange bruger det at lytte til e-bøger som en afkobling i hverdagen. Et pusterum er vigtigt, hvis din hverdag er travl. Det kan være svært at koncentrere sig om at læse, hvis man hele dagen har læst til eksamen og undervisning. Derfor er det ren luksus at lytte til en anden, som kan fortælle en underholdende historie.

Ofte er det kendte personligheder, der læser bøgerne op – og i nogle tilfælde forfatteren selv. Det giver værkerne en ekstra dimension og tilføjer noget, du ikke får ved bare at læse bøgerne normalt.

Spar penge og optimer dit studieliv

Udover de ovenstående fordele, er der også en klar fordel, som endnu ikke er nævnt. Det gælder selvfølgelig det faktum, at e-bøger ofte er markant billigere end fysiske bøger. Som ung studerende kan det godt være småt med pengene. På SU er det vigtigt at spare, hvor du kan, og derfor er e-bøger et glimrende valg.

Det er også lettere ikke at skulle bære rundt på tunge bøger. Med e-bøger har du det hele samlet ét sted og skal kun transportere din computer eller tablet. Du vil hurtigt blive glad for fleksibiliteten. Hvis du er glad for at markere passager i teksten, er dette muligt.

Der er rigtig mange grunde til, at du bør begynde at lytte til e-bøger. Kom i gang nu, du vil ikke fortryde det – kun undre dig over, at du ikke begyndte noget før.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.