Overvejer du at blive maler - se hvad det kræver

Overvejer du at blive maler - se hvad det kræver

Det kan være svært at vælge, hvilken uddannelse, man gerne vil have. Der er mange valg, mange retninger og mange forskellige ting, man skal tage højde for, når man går i gang med at vælge. Kan du se dig selv som maler i fremtiden. Lær lidt om, hvad uddannelsen indebærer.

Uddannelse som bygningsmaler

Hvis du har en drøm om at blive maler, kan du tage uddannelsen som bygningsmaler. Uddannelsen varer mellem 4 år og 3 måneder til 4 år og 6 måneder. Under uddannelsen får du en basal viden omkring stil, farver, materialer og teknikker. Alt sammen vigtigt for at kunne kalde sig en professionel maler. Foruden at blive god til at male, som bygningsmaler, lærer man også at kunne rådgive kunder over bl.a. bundbehandling og klargøring og tapetsering, maling eller lakering af overfladen.

Du kan også vælge valgfag under uddannelsen. Det er derfor en brede uddannelse, hvor du får mulighed for at sætte dit eget præg på uddannelsen. Der findes eksempelvis muligheden for at specialisere sig i særlige maleteknikker som f.eks. marmorering og forgyldning.

Som bygningsmaler arbejder du både indendørs og udendørs. Du bliver under uddannelsen trænet i at overskue den tidsmæssige horisont i arbejdet, da du ofte arbejder i større byggeprojekter, hvor f.eks. håndværkere skal til. Det er derfor vigtigt, at man holder sig indenfor den tidsmæssige ramme, der er aftalt med kunden.

Arbejd i et malerfirma, når uddannelsen er gennemført

Når man er blevet uddannet som bygningsmaler, kan man ofte blive ansat i et malerfirma. Når man er uddannet handler det i høj grad om at få nogle maleropgaver. Det kan være svært, når man er et lokalt forankret malerfirma. Hvis man bliver en del af et malerfirma, bliver det ofte nemmere at få nogle maleropgaver, hvis man modtager maleropgaver online. Der findes en løsning for dig og dit malerfirma, hvor du modtager opgaver i hele landet. Dit firma kan leje dig ind på maler-oversigt.dk, hvor der er maleropgaver til hele landet. På den måde slipper du for at være i konkurrence med andre malerfirmaer. Lejer du dig ind på maler-oversigt.dk, kan du regne med at få mindst en maleropgave i hus hver dag i løbet af en måned.

Glæd dig over dit studievalg og nyd livet imens

Her fik du en lille introduktion til uddannelsen som bygningsmaler, og hvilke muligheder, der er for dig, når du er uddannet bagefter. Ellers handler det i høj grad også om at nyde livet under din uddannelse. Det kan være en god idé enten at bosætte sig i en lejlighed med gode muligheder for f.eks. at nyde bylivet, nyde tiden med vennerne osv. inden du bliver gift og får børn. Ungdomsårene er der, hvor man kan være fri på en måde, man ikke oplever, når næste fase i livet starter. Find en god lejlighed, hvor du kan være tæt på dem du kender. Indret dig med god mulighed for at komme til og fra uddannelsen. 

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.