Uddannelsen til revisor giver masser af muligheder

Uddannelsen til revisor giver masser af muligheder

Økonomi, finanser og regnskaber, det har siden den store økonomiske revolution i industrialiseringen været en konstant og vigtig bestanddel i enhver virksomhed. Det er derfor nemt, og det har altid været det, at få arbejde som revisor, eller i en anden funktion som økonomimedarbejder. Hvis du er god, er der altid nogle som har brug for dine evner.

Hvis du går og spekulerer over hvad du skal lave i dit arbejdsliv, og du kan lide at lege med tal, så er revisoruddannelsen et perfekt match for dig, og du sikrer dig et arbejde med høj jobsikkerhed og en god løn.

Enhver branche har brug for en god økonomimedarbejder. Selv hvis man ikke decideret sælger noget, så skal der stadigvæk laves lønsedler, og der skal udformes budgetter. Selv mindre virksomheder eller start-up-virksomheder har brug for en god revisor.

Nogle små virksomheder tror at de kan klare tingene selv, men det er ofte en stor fejl. Man kan ende med at få et ordentligt moms-smæk hvis ikke man har lavet sit regnskab ordentligt. Så finder de lige pludselig ud af at de har sparet det forkerte sted.

Måske kan man nok spare lidt penge til at starte med hvis man ikke betaler en revisor, men det ender med at bliver meget dyrere i den anden hvis ikke man har gjort det ordentligt.

Det giver dig mulighed for at lave en masse freelance-arbejde som revisor. Du kan hurtigt opbygge dig et kartotek af mindre kunder som du kan hjælpe med at få styr på deres regnskab.

Der findes mange nemme regnskabsprogrammer

For den lille virksomhed – det kunne for eksempel være en enmandsvirksomhed – er der heldigvis meget hjælp at hente hvis man ikke har råd til en revisor.

Er man helt nyopstarter, er det ikke sikkert man har et behov for en revisor endnu, man i hvert fald slet ikke råd til det. Det er først når du ryger over en omsætning på 50.000 indenfor et år at du skal betale skat af det. Indtil da kan du nemt holde øje med dit regnskab med forskellige onlineservices.

Der findes mange steder hvor du nemt kan danne dig et overblik. Du skal blot skrive alle udgifter og indtægter ind, og derefter kan du se hvordan din situation er. Det er også nemt at finde guider til de mest simple momsafregninger. Se f.eks. http://momsafregning.dk.

Onlineprogrammerne er et godt hjælpemiddel for de små virksomheder, men som sagt indledningsvis skal man passe på med ikke at bruge en revisor. Det kan hurtigt gå galt.

Er revisoren truet af onlineregnskaber?

I starten blev det nævnt at der er høj jobsikkerhed hos revisorer, men hvordan ser tingene ud i fremtiden? Med alle disse onlineservices softwareprogrammer som kan ordne tingene for én, bliver det så ikke sværere og sværere.

På nogle punkter gør det måske nok, men disse programmer er mest af alt for små virksomheder. De har nemmere ved at bruge disse programmer. Når en virksomhed vokser sig stor, nytter det ikke noget at produktionsholdet eller det kreative team også skal sidde og lave regnskab. Det er det simpelthen for komplekst til.

Selv hvis en virksomhed kunne udelukkende bruge et softwareprogram, så er der stadig en som skal sidde og overse det, sørge for at alt er som det skal være.

Derfor vil der altid være brug for revisoren og økonomimedarbejderen. Igen, du kan trygt tage dig en økonomi- eller revisoruddannelse. Du skal dog være forberedt på at der skal rodes med mange tal, mange excelark, og der skallaves en masse fakturaer. Og du skal have styr på momsafregninger.

Få nem og hurtig hjælp til fakturaer og momsafregning

Heldigvis findes der også mange hjælpemidler for revisoren. Der findes et hav af gode skabeloner som man kan bruge til at lave fakturaer. Se f.eks. på http://faktura-skabelon.dk. Du behøver altså ikke sidde og lave det hele fra bunden af. Det samme gælder når det komme til momsafregning. Her er der også masser af resurser på internettet som er lettilgængelige.

Livet som revisor er altså slet ikke så svært endda, men det er svært nok til at det kun er dem som gider der kan det. Derfor vil du altid have en fordel på arbejdsmarkedet.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.