Sådan kommer du igennem din uddannelse med nedsat hørelse

Sådan kommer du igennem din uddannelse med nedsat hørelse

Du er lige kommet ind på drømmeuddannelsen, og du vil gerne gøre det godt. Det kan være hårdt at studere, og derfor skal du holde fokus og prioritere, hvad der er vigtigst for dig i din hverdag. Hvis du har fysiske problemer, der påvirker din indlæring, bør du modtage noget hjælp. Mange mennesker har fx nedsat hørelse, og her kan du se, hvordan du kommer igennem din uddannelse med nedsat hørelse. Overordnet set, skal du ikke se det som et problem, men en udfordring, du sagtens kan klare. Din uddannelse kommer i første række, og du skal ikke give op pga. dine fysiske skavanker.

Tal med en studievejleder

Det er altid vigtigt at sparre med en studievejleder, hvis man har problemer, der forhindrer en i at studere. Din studievejleder vil ikke kunne gøre din hørelse bedre, men de vil kunne give dig gode råd til, hvordan du kommer igennem studiet med nedsat hørelse. Man kan modtage noget hjælp, og der er også forskellige studieteknikker, man kan bruge. Udover at tale med en studievejleder, er det også vigtigt at tale med sine medstuderende om problemet. Hvis dine medstuderende er opmærksomme på problemet, vil de kunne hjælpe dig. Man kan fx dele noter med hinanden, og du kan spørge, hvis der er noget, du ikke har hørt. På en uddannelse hjælper man hinanden, og hvis du giver udtryk for, at du har det svært, skal hjælpen nok være der.

Find det rette udstyr fra Phonak

Der er forskellige økonomiske udgifter ved at have nedsat hørelse, og derfor kan det være en god idé at anskaffe sig en forsikring. For at problemet med din hørelse bliver mindre, når du er på din uddannelse, bør du anskaffe dig et høreapparat. Et høreapparat kan gøre din hverdag meget lettere, og så behøver du heller ikke så meget hjælp fra dine medstuderende. Ofte kan der være økonomisk hjælp at hente fra staten, hvis din hørelse er meget nedsat. Derfor vil det være en god idé at kontakte egen læge, så man kan modtage et tilskud. Du vil kunne modtage den perfekte vejledning hos Phonak, og det rette udstyr vil ikke være svært at finde. Man kan altid spørge om råd hos Phonak, hvis man har brug for det.

Tænk positivt

Selvom du har nedsat hørelse, skal det ikke stoppe dig i at yde det bedste, du kan på din uddannelse. Det er vigtigt, at du tænker positivt og ikke ser den nedsatte hørelse som en svaghed. Når man ser problemer som en svaghed, bliver det til din svaghed. Hvis du derimod vender det til noget positivt, vil det være en mindre forhindring i din hverdag. Opfør dig ikke anderledes, fordi du har nedsat hørelse. Deltag i sociale engagementer på lige fod med dine medstuderende og skab gode relationer. Dine relationer vil i sidste ende være guld værd, hvis du ikke har det godt. Nedsat hørelse er ikke et problem, men blot en udfordring, du skal lære at leve med. Om det er på din uddannelse eller senere i dit arbejdsliv. Du vil helt sikkert også lære noget af det, som du kan tage med videre senere i dit liv.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.