Dette skal du vide, før du flytter hjemmefra

Dette skal du vide, før du flytter hjemmefra

Studentertiden er ovre, og du er godt i gang med at holde sabbatår. Efter nu at have arbejdet hårdt i flere måneder, har du endelig skrabet penge nok sammen til at sige farvel til mor og far, og nu drage ud for at stå på egne ben som udeboende. Men stop lige engang! Selvom dét at flytte hjemmefra og få større frihed lyder meget fristende, er der lige et par ting du bør vide før du skriver kontrakten på din nye bolig under.

Er du helt sikker på at du har styr på økonomien?

At flytte hjemmefra er dyrt. Selvom du sikkert allerede er klar over dette, vil du nok alligevel få dig et chok, når du bagefter regner sammen hvor meget du rent faktisk har brugt på at starte dit nye liv som udeboende op. Ikke nok med at det koster klejner at betale depositum, købe møbler, køkkenudstyr og vasketøjsstativ, så vil du de næste mange år frem have regninger, der skal betales hver eneste måned. Er du helt sikker på at din økonomi kan bære dette?

Kan du med ro i maven svare ja til det spørgsmål, så er du allerede godt på vej til at få succes som udeboende på egne ben.

Leje eller eje: Hvad skal man vælge?

Når man flytter hjemmefra for første gang, står man ved det samme overfor et svært valg. Skal man flytte i leje- eller ejebolig? Hvilken en af disse to muligheder man skal vælge, afhænger i høj grad af hvordan man forventer ens økonomi kommer til at se ud hen over de følgende år.

Har man allerede sikret sig en fast indkomst der kan dække et lån plus andre udgifter hver måned i lang tid fremover, kan det at købe bolig være et godt valg. Vil man derimod gerne have friheden til med kort varsel at kunne sadle helt om og prøve noget nyt, kan det være at en lejebolig er sagen.

Alt afhængigt af hvilken af disse to løsninger man vælger, kommer man til at stå over for nogle forskellige overvejelser. Vælger man ejebolig, kommer man til at skulle tage en masse ting i betragtning. Her skal man for eksempel have udarbejdet en vedligeholdelsesplan.

Hvordan er det nu lige med den vedligeholdelsesplan?

Flytter man hjemmefra og direkte ind i en ejerbolig, er en vedligeholdelsesplan måske ikke det første man tænker på. Alligevel er det vigtigt hurtigst muligt at få styr på dette. Uden en vedligeholdelsesplan for sin nyanskaffede bolig, kan man få sig en ubehagelig overraskelse i fremtiden, når der opstår problemer med ejendommen. Derfor er det en god idé at tjekke et eksempel på en vedligeholdelsesplan ud, så man kan blive klogere på hvad sådan en indebærer.

Med et eksempel på en vedligeholdelsesplan kan man nemlig komme langt i forhold til at sikre sig den bedst mulige start som udeboende. Har du derfor ikke allerede gjort det, skal der herfra lyde en opfordring til at tjekke eksempel på en vedligeholdelsesplan ud.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.