Hold styr på din økonomi som aleneboende

Hold styr på din økonomi som aleneboende

Her får du nogle bud på, hvordan du bedst muligt kan spare penge og holde styr på din økonomi, hvis du er aleneboende.

Hvis du lige er flyttet hjemmefra, kan det være svært at have en ordentlig oversigt over, hvordan økonomien er. Hvad skal du gøre? En god ide vil være, at du får købt et regnskabsprogram. Der findes flere gode regnskabsprogrammer såsom E-conomic, Dinero, Visma, Billy og NAV. De kan alle sammen hjælpe dig til at holde et godt og solidt overblik over, hvordan din økonomi er.

Her får du et par konkrete forslag til, hvad du skal gøre, hvis du vil have en bedre økonomi… udover at anvende et regnskabsprogram.

Køb billigere mad og spis billigere

Det er altid en god ide at spise billigt. Det gør, at du kan spare gode penge op og på den måde sikre, at der ikke kommer rod i din økonomi. Hvis du lige er flyttet hjemmefra, anbefaler vi, at du spiser hjemme hos dine forældre af og til, hvis de bor i nærheden. Det vil gøre din økonomi langt bedre og vil sikre, at du kommer i kontakt med dine forældre på regulær basis, hvilket for de flestes vedkommende er en dejlig og rar ting. Når du så har besøgt dine forældre, kan du faktisk sige, at du har tjent penge. For hvis ikke du havde spist hos dine forældre, ville du have brugt penge på mad. Det slipper du nu for, og det gør, at du i stedet har flere penge mellem hænderne. Hvis du spiser hos dine forældre to-tre gange om ugen, kan du spare op mod 150-200 kroner på en uge. På en måned bliver det altså op mod 800 kroner – og det er selvfølgelig ikke småting.

Færre byture

Det at gå i byen er selvfølgelig sjovt. Men hvis du vælger at gå i byen lidt sjældnere, kan det hjælpe dig mod en endnu bedre og sundere økonomi. Det vil medvirke til, at du vil have flere penge mellem hænderne, og du vil dermed få en mere stabil økonomi.

Hvis ikke du på nogen måde kan undvære byturene med vennerne eller veninderne, er det selvfølgelig smartest, at du vælger at skære ned på alkoholforbruget. Det vil gøre, at du står med flere penge mellem hænderne.

Brug færre penge på tøj

Hvis du vælger at skære ned på tøjforbruget, vil det helt sikkert styrke dig og din økonomiske situation. Det vil gøre, at du ikke skal bekymre dig om de store udgifter. Du kan passende bruge halvt så mange penge på tøj og så til gengæld ønske dig tøj i gave, når du har fødselsdag. Det vil være godt for dig at skære ned på tøjforbruget, hvis intentionen er, at du skal spare penge og få en bedre økonomi.

Derudover er der alle de andre småting, du kan skære ned på. Det kan eksempelvis være slik, mobilabonnement, andre former for abonnementer og alt muligt andet. Det er kun dig, der ved, hvor du kan spare udover de sædvanlige økonomiske syndere.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.