Her er 3 uddannelser til dig som elsker mennesker

Her er 3 uddannelser til dig som elsker mennesker

Flere og flere ønsker et arbejde, hvor det er muligt at yde omsorg for andre mennesker. Der findes mange uddannelser, som kan lede dig til sådan et arbejde, men her er 3 bud på relevante uddannelser til dig, som elsker at arbejde med mennesker.

Arbejdet med mennesker kan variere bredt, og nedenfor nævnes der også forskellige typer jobs – både med hårdt fysisk arbejde og med psykologisk hjælpearbejde.

Praktisk undervisning medfører bedre læring

Fælles for disse uddannelser er, at de alle er erhvervsuddannelser, hvilket betyder meget praktisk træning, fremfor kun teoretisk undervisning. Naturligvis er der også teoretisk undervisning, som også er en vigtig del af alle uddannelserne. Dette ses ofte i form af lærebøger, som skal læses forud for det praktiske arbejde.

Nogle mener, at mennesket lærer bedre ved at praktisere. Ved disse uddannelser ses der derfor også ofte længerevarende praktikperioder, som styrker rigtig mange elever.

Tag en 3-årig massøruddannelse

Første forslag, hvor du virkelig kan gøre en forskel for mennesker, er ved at tage en massøruddannelse. Efter endt uddannelse er det muligt både at arbejde selvstændigt, privat og kommunalt. Mulighederne er mange!

Ligegyldigt hvor du ender med at arbejde, så kommer du til at hjælpe enormt mange mennesker. Mange har en permanent, fysisk skade eller andre men, som kan lindres ved hjælp af massage. Ryg-, skulder- eller nakkeproblemer er en del af manges hverdag, og det kan i slemme tilfælde være årsag til en elendig hverdag, som ikke fungerer på grund af smerte. Du kommer altså her til at gøre en stor forskel for mange mennesker!

SOSU-uddannelsen til dig, der vil tage dig af ældre

Hvis du vælger at uddanne dig til SOSU-assistent eller SOSU-medhjælper, så går du et varieret job i møde. Hver eneste dag vælger du at hjælpe ældre, ofte syge mennesker. Disse mennesker ville formentlig ikke kunne klare sig selv i hverdagen uden personer som dig.

For mange kan denne slags arbejde være en smule grænseoverskridende i starten, eftersom man kommer meget tæt på andre mennesker. Men det hårde arbejde er helt sikkert værdsat.

Hjælp andre mennesker der har sociale problemer

Hvis du er interesseret i at gøre en forskel for et andet menneske, men ikke er til det fysiske arbejde, så fortvivl ej. Der er stadig en hel række af uddannelser, som kan være relevante for dig. Eksempelvis er socialrådgiveruddannelsen et spændende og varieret job, hvor du ikke udsættes for hårdt fysisk arbejde.

Derimod skal du kunne lide at tale med andre mennesker om personlige ting – og oftest også personlige problemer. Denne slags arbejde kan også være lidt grænseoverskridende til at starte med. Heldigvis er det ligesom med alt andet, blot noget man lige skal vænne sig til.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.