Et høretab er et alvorligt handicap – lad dig ikke kue af det

Et høretab er et alvorligt handicap – lad dig ikke kue af det

Et hørehandicap er meget generende. Men med moderne høreapparater har du nu muligheden for at føre et normalt, eller næsten normalt liv på trods af handicappet. Et høreapparat kan i de fleste tilfælde forbedre din hørelse meget. Med et godt høreapparat kan du fx tage en uddannelse på almindelige vilkår, noget som tidligere har været helt umuligt.

De seneste generationer høreapparater er udstyret med Bluetooth teknologi. Du kan koble dem til alle andre Bluetooth apparater, som er en kæmpestor forbedring. Du får nemlig overført lyden i digital form, frem for analog, igennem høreapparatets lillebitte mikrofon. Det giver dig en høreoplevelse uden kvalitetstab, når du fx vil lytte til foredrag, musik eller føre en telefonsamtale.

Den gamle teleslynge teknologi får også et kvalitetsløft med Bluetooth.

Selv om det altid vil være generende, så er et hørehandicap ikke længere lig med en dårligere livskvalitet, social isolation og mistede uddannelsesmuligheder.

Find et moderne høreapparat fra Bernafon shop

Høreapparater har eksisteret i mange tusinde år. Som de første høreapparater brugte man kohorn, med et hul i den spidse ende. De var ikke særligt effektive, men kunne da i hvert fald forbedre hørelsen en smule.

Senere udviklede man mere sofistikerede hørerør af metal, i mere optimale former. Med opfindelsen af højtaleren kom der pludselig helt nye muligheder. Sammenlignet med moderne høreapparater var de kluntede, tunge og lydkvaliteten var elendig. De havde brug for store, tunge batterier som skulle bæres om hoften og tilsluttes med en ledning. Men i deres tid var de revolutionære.

Moderne høreapparater er tekniske mirakler. På størrelse med en knap, råder de over en computerkraft der matcher en gaming PC. Disse kan du finde online – for eksempel hos Bernafon Shop.

Hørehandicap har forskellige årsager

1. støjrelaterede høreskader

Støjpåvirkning over længere perioder kan ødelægge de fine flimrehår i øresneglen. Disse flimrehår omsætter lyd til nervesignaler. Støj er fysisk set simpelthen lufttryk, som kan blæse de sarte hår omkuld. De kan knække under trykket, og så kan de ikke længere fungere ordentligt.

Mange undervurderer hvor farlig støj kan være for hørelsen. Det er ikke kun ekstrem støj der kan medføre høretab. Også støj på et niveau som ikke opleves som meget generende er farlig, når du udsættes for den i længere perioder. Ekstrem støj kan føre til akutte høreskader.

Får du ringen og brusen i ørene efter et disko besøg, så har du allerede skadet din hørelse. Det er uvist hvor meget, og om der er tale om en permanent skade. Men ringen i ørene efter du har været udsat for støj er et sikkert tegn på at din hørelse er blevet skadet.

2. arveligt høretab

Du kan også arve et hørehandicap. Disse genetiske høreskader har et meget karakteristisk mønster og kan derfor nemt diagnosticeres. Det er altid visse frekvenser hvor hørelsen bliver dårligere, mens andre frekvenser ikke påvirkes. Støjrelateret høretab derimod sker over hele frekvensspektret, som ligger mellem 20 og 20.000 Hz.

3. Aldersrelateret høretab

Hørelsen bliver, som de fleste andre funktioner, dårligere med alderen. Det er individuelt forskelligt hvor meget dårligere hørelsen bliver, og hvornår processen sætter ind. Også aldersrelateret høretab rammer alle frekvenser. Det er et høretab der sker naturligt, og oveni de ovennævnte.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.