Bliv klogere på sikkerheden på din hjemmeside

Bliv klogere på sikkerheden på din hjemmeside

Driver du egen virksomhed, og har du i den forbindelse en hjemmeside? Så er der en ret stor chance for, at hjemmesiden er bygget op på WordPress template. Enhver indehaver af en hjemmeside gruer for indgreb fra hackere, der kan lave enormt meget postyr på en hjemmeside. Men der er en masse tips, hvorved du meget effektivt kan forbedre din WordPress sikkerhed.

Hvordan styrker du din WordPress sikkerhed?

Det er faktisk ganske nemt at forbedre din WordPress sikkerhed. Og i disse tider, hvor cyberangreb fra hackere er en daglig risiko for alle, er der grund til at tage hjemmesidens sikkerhed alvorligt. Hvis din hjemmeside er bare det mindste sårbar, er der en ret stor risiko for, at den på et eller andet tidspunkt vil blive hacket.

Du kan ikke gardere dig 100 % mod hackerne, men du kan sørge for at gøre deres arbejde svært.

  1. For det første må du aldrig bruge samme kodeord over alt på nettet, og du skal helst have et helt unikt kodeord til dit dashboard i WordPress. Opdater gerne kodeordet jævnligt, så det bliver svært for eventuelle hackere at afkode.
  2. Husk at tage backup af samtlige elementer på din hjemmeside, så du altid kan gendanne dine data.
  3. Sørg for at have installeret et godt antivirusprogram, som kan holde de fleste hackere fra døren.
  4. Sørg altid for at opdatere CMS, plugins og temaer. Derved får du nemlig markant bedre WordPress sikkerhed, fordi der ikke er nogle gamle og hullede plugins på din hjemmeside. Det er en god idé at gøre det til en ugentlig vane at tjekke op på, hvorvidt der er kommet opdateringer – det gøres ganske enkelt ved at logge på hjemmesiden. For så vidt angår CMS, skal du dog lige forbi leverandørens hjemmeside og kontrollere, om der er opdateringer.
  5. Hvis du har kontaktformularer, chatfunktion eller signup-formularer på din hjemmeside, så sørg for at der er tilknyttet antispam. Eller vil det uundgåeligt åbne for en lavine af spam.

Hvad gør du, hvis din hjemmeside har været udsat for hackerangreb?

De fleste, som driver virksomhed, vil gerne fokusere på driften af virksomheden og kan derfor glemme alt om WordPress sikkerhed i farten. Uanset hvilken type virksomhed, du driver, kan det dog kun anbefales at have fokus på sikkerheden på din hjemmeside. Det kan nemlig være et større oprydningsarbejde at gå i gang med, hvis uheldet er ude.

Hvis du ikke selv vil bruge tid på det, kan du overveje at få en hackerforsikring eller et supportabonnement, hvor et team sidder klar til at rydde op efter hackeren. Det er typisk en lidt mere overskuelig måde at håndtere et hackerangreb på, og du kan i stedet bruge tid og kræfter på det, du er god til.

Når du har fået ryddet op efter hackerangrebet, skal du sørge for at ændre kodeord til hjemmesiden, ligesom du skal få hentet opdateringer til CMS og plugins og på alle måder sørge for, at WordPress er helt opdateret. Så er du godt stillet over for et eventuelt nyt hackerforsøg.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.