Drømmer du om at blive fitnessinstruktør?

Drømmer du om at blive fitnessinstruktør?

Det har aldrig været mere populært at gå op i sin fysiske og mentale sundhed, end det er netop nu. Det betyder både, at flere danskere begynder at motionere, men også, at der er behov for endnu flere fitnessinstruktører. Bliv klogere på, hvad jobbet som fitnessinstruktør kræver og hvordan du kan tage uddannelsen dertil, her.

Hvad laver en fitnessinstruktør?

En fitnessinstruktør vejleder andre trænende i, hvordan de træner deres kroppe korrekt, samt motiverer de trænende til kontinuerligt at opnå bedre resultater. Rigtig mange mennesker bruger timevis i træningscenteret, men træner eksempelvis med en forkert form, så de udsætter sig selv for potentielle skader og smerter, uden at være bevidste om, at det kan rettes op på med den rette holdning og korrekte løft.

Mange tror fejlagtigt, at man skal være i sit livs bedste form for at kunne træne andre. Det er ikke rigtigt. Selvfølgeligt er det fordelagtigt at have en fornuftig grundform, og allerede være bekendt med både teori og praksis inden for feltet, men uddannelsen er til forberede dig og gøre dig til ekspert på området.

Jobbet som fitnessinstruktør handler dog ikke bare om sved på panden og klap på skulderen. Der er også et vigtigt element af kundeservice forbundet med jobbet, da du kommer til at arbejde med betalende kunder. Enten betaler de til dig, hvis du arbejder som selvstændig fitnessinstruktør, eller også betaler de til det center, du arbejder hos, og som udbetaler din løn. Den gode kundeoplevelse er altså alfa og omega for at sikre tilbagevendende, sunde og glade kunder.

Uddannelse som fitnessinstruktør

Du kan gå flere veje, hvis du ønsker at uddanne dig som fitnessinstruktør. Uddannelsen har forskellige varighed, alt efter hvor du tager den, men den vil altid indeholde både en teoretisk og en praktisk del. Den teoretiske del er viden omkring kroppens fysiologi, muskelgrupper, restitution og korrekt ernæring. Den praktiske del er den fysiske del, hvor du enten modtager træning om fitness og styrketræning helt generelt, eller hvor du målretter dig en specifik gren af fitness-verdenen.

Den mest gængse er at tage en uddannelse gennem dit lokale træningscenter. Fitness World tilbyder blandt andet uddannelsen. Her er der egenbetaling og du bliver certificeret instruktør inden for et felt, som Fitness World tilbyder. Det foregår gennem Fitness World Academy. Det kan eksempelvis være zumba, spinning, boksning eller styrketræning. De danske fitnesscentre tilbyder et væld af hold-træninger, hvor du kan certificere dig som instruktør.

En anden mulighed for at få dit certifikat i hus, er at tage et kursus på en af de certificerede og uafhængige uddannelseshuse rundt omkring i landet. Her bliver typisk undervist af statsautoriserede fysioterapeuter, og uddannelserne er både en anelse dyrere og strækker sig over længere tid. Forløbet tager typisk mellem 10 – 14 uger og er baseret på egenbetaling. Du skal regne med at måtte betale i omegnen af 10.000 – 15.000, afhængigt af uddannelsesstedet og dens geografiske placering, hvis du vil uddanne dig til fitnessinstruktør privat. Vælg et sted med national eller international anerkendelse i form af certificeringer. Så er du sikker på, at du får mest for pengene.

Studer fitness på erhvervsskolen

Der er dog også en tredje mulighed for at blive fitnessinstruktør. Du kan nemlig tage fitnessinstruktøruddannelsen på en af de danske erhvervsskoler. Her tager det to års skolegang at uddanne dig til instruktør. Du er samtidigt berettet til SU og elevløn, såfremt du kvalificerer til disse.

Når du tager uddannelsen på skolen, vil du også have adgang til træningsfaciliteter, der understøtter din læring, præcist som hvis du tog uddannelsen i et center. Erhvervsskolerne der udbyder denne uddannelse, har løbebånd, spinningudstyr, frivægte og meget mere.

Hvad kan jeg undervise i?

Som fitnessinstruktør kan du blandt andet undervise i spinning. I de senere år har spinning-bølgen ramt de danske centre hårdt og revet mange begejstrede medlemmer med sig. Spinning er intenst og bliver ofte dyrket på hold, hvor høj musik og ligeså højt humør er på dagsordenen. I dag undervises der i spinning i både fitnesscentre, lokale sportsklubber og på kurser.

Du kan også komme til at undervise i konditionstræning, og hjælpe dine kunder med at ramme deres livs bedste form. Det kan blandt andet være med intens HIIT-træning på løbebåndet, stepmaskinen og crossmaskinen. Mange brugere tror, at et løbebånd bare er til at fordrive tiden på. Som fitnessinstruktør kan du få vendt den fordom op og ned på hovedet. Det er nemlig muligt at skræddersy intense programmer på løbebåndet, som giver dine kunder stærke resultater i løbet af kort tid.

Der er selvfølgelig også mulighed for at undervise på fælles hold i et center, hvor du et par gange ugentligt har en time til at vise, hvad du kan. Holdundervisning er typisk styrketræning, forskellige former for dans, boksning, spinning eller yoga.

Hvis du drømmer om at blive fitnessinstruktør, har du altså rig mulighed for at overføre netop din passion til dine medlemmer, og beskæftige dig med den form for fysisk udfoldelse, du holder mest af.

Jobbet som fitnessinstruktør giver dig også overraskende gode muligheder for at arbejde i udlandet. De fleste anerkendte certificeringer, som uddeles herhjemme ved endt uddannelse, er også gældende i udlandet. Mange hoteller, campingpladser og ferie- og sportsparker i udlandet mangler international arbejdskraft i sommermånederne. Som dansker har du gode chancer for at få et job som eksempelvis aerobic-instruktør, spinning-instruktør eller fitnessinstruktør sydpå for de danske turister, der ikke vil gå helt i stå på deres ferie.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.