Derfor skal du glæde dig til sabbatåret

Derfor skal du glæde dig til sabbatåret

Længslen til friheden og sabbatåret begynder for mange allerede i 1.g. Det er tidligt måske, men de fleste 1.g’ere ser med misundelige blikke på de glade studenter, der har fremtiden for deres fødder. Er det ved at være din tur efterhånden, kan du allerede glæde dig til en masse. Ligegyldigt om du skal have ét, to eller en hel masse sabbatår, så er det helt sikkert sundt for dig at komme ud og se noget nyt.

For nogle kan det dog også være hårdt at have sabbatår i starten. Du brydes totalt fra dine faste rammer, og du er nu selv herrer over din tid. Det kan både være skræmmende, men også befriende. Der er dog ingen tvivl om, at sabbatåret har en masse positive oplevelser i vente for dig.

Du kan få en masse erhvervserfaring

Noget af det som allerflest unge gør under et sabbatår, er at få sig et arbejde. For nogle handler det om, at man skal have samlet en masse penge sammen til en større rejse, mens det for andre blot handler om at have noget at lave.

Det er også i denne tid, at de fleste oplever at få deres første fuldtidsjob. Det giver også rig mulighed for at afprøve nye jobs, der måske kunne være i den retning, man gerne ville hen ad på længere sigt. Der er masser af muligheder.

Du skal ikke trækkes igennem alle de fag, du hader

Noget af det som de flest glæder sig til, er ikke at skulle have alle deres hadefag længere. Det kan være super hårdt at bøje spanske verber at have styr på nervesystemet i kroppen og få læst op Romerriget.

Du sidder helt sikkert tilbage med et fag, du bare ikke kommer til at savne. For nogle er det super øv at have idræt i gymnasiet, mens andre elsker det. Sådan er det altid, men helt sikkert er det dog, at du kan tage en velfortjent slapper fra bøgernes verden.

Du kan opleve den store verden

Nu sidder du måske tilbage og skal til at planlægge, hvad du egentlig gerne vil i dit sabbatår. Måske har du allerede et job, og ved at du derfor gerne vil prøve noget helt andet; måske at rejse. Det kan være så givende og livsændrende at få sat sig i det fly og rejst til et helt andet land. At opleve kulturer, der er vidt forskellige fra vores, gavner dig helt sikkert på længere sigt.

Du vil komme hjem med nye erfaringer og nye perspektiver på mange områder. Din kuffert vil helt sikkert være tungere end da du tog afsted. Ikke kun med materielle ting, men også med oplevelser, erfaringer og historier. Der er bestemt en grund til at så mange vælger at drage ud i den store verden.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.