Den nemmeste måde at forbedre karaktererne, er ved at sove mere

Den nemmeste måde at forbedre karaktererne, er ved at sove mere

Det lyder måske meget simpel, og det er det vel egentlig også: Hvis du gerne vil have højere karakterer, så start med at kigge på det allermest basale – nemlig søvnen. Sover du nok og sover du godt nok, så du føler dig veloplagt og frisk om morgenen, når vækkeuret ringer? Dårlig eller for lidt søvn evne påvirker vores evne til at huske og til at tænke klart. Føler du, at du giver dig selv fuldt ud på studiet men ikke høster de karakterer, du gerne vil, så tag et kig på din seng. Er den god nok?

Lever din seng op til kravene for en god søvn?

Der er rigtig mange, der ikke tager deres søvn alvorligt nok. Sengen skal være et sted, hvor du har lyst til at opholde dig i omtrent de 8 timers søvn det kræver for en voksen, før man er udhvilet. Ligger du blødt? Har du det for varmt, for koldt eller lige til pas? Sørg for at rummet er lidt køligt – gerne omkring 16-18 grader, så du ikke får det for varmt under søvnen, og sørg for, at du ligger på en god madras.

Top komforten med en lækker og praktisk topmadras

Vil du gerne gøre lidt ekstra for at ligge godt, så anskaf dig en god topmadras. Dette kan tilføje den ekstra komfort, der kan gøre, at du sover rigtig godt. Der findes overordnet set to typer af topmadrasser:

  • Memory skum
  • Latex

Memory skum/Memory foam er et ret unikt materiale. Det fungerer således, at det former sig efter din krop og derved støtter op omkring kroppen. Det giver efter i forhold til tryk og varme, og det kan derved aflaste din krop, så trykket fordeles ligeligt i sengen. En ulempe ved denne type madrasser er, at den kan blive ret varm, hvilket kan være upraktisk om sommeren, eller hvis du generelt set er en varm person.

Den anden type er en Latex topmadras. Denne former sig ikke efter kroppen, men til gengæld er materialet yderst åndbart, så fugt og sved kan trænge igennem. Dette bevirker også, at madrassen ikke bliver lige så varm som eksempelvis en madras af Memory skum.

Topmadrassens praktiske fordele

Ud over at tilføje komfort til søvnen, så skåner en topmadras også din seng for en del slid, da denne ligger oven på den almindelige madras. Derudover så er det også meget praktisk, at du kan vaske topmadrassen og derved have en bedre hygiejne. Sengen er fyldt med bakterier, døde hudceller og støvmider, men det er svært at gøre noget ved den almindelige, store madras, hvorimod topmadrassen kan komme en tur i vaskemaskinen.

Dette er også rigtig praktisk, hvis du er kvinde, og der er kommet menstruationsblod på topmadrassen. Dette er nemlig stort set umuligt at få væk med tekstilrens og øvrige metoder, hvis det skulle være kommet på den almindelige, tykke madras.

Alt i alt er der mange positive aspekter i at anskaffe sig en topmadras – især fordi den gode søvn øger din koncentrationsevne, så du har mulighed for at opnå højere karakterer på studiet.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.