Bliv elektriker i Hillerød

Bliv elektriker i Hillerød

En elektriker arbejder typisk med installationer eller reparationer i forbindelse med strøm og lys. Er du interesseret i at uddanne dig til en elektriker, så er du kommet til det rette sted. Bliver du elektriker har du opnået en erhvervsuddannelse på 4-5 år med mulighed for at komme i praktik. Du lærer bl.a. at installere og reparere store og små el-systemer. Du lærer også at rådgive kunder om elektriske løsninger og kan både være ansat i en offentlig eller en privat virksomhed. Som nyuddannet elektriker hillerød får du kendskab til mange forskellige områder og vil kunne indhente en masse erfaring.

Hvorfor blive elektriker?

Vi er alle afhængige af strøm og lys til vores boliger, hvorfor vi også er afhængige af uddannede elektrikere. Er man ikke uddannet, bør man ikke selv pille ved el-systemer, da det kan være farligt. Derfor er det nødvendigt med uddannede elektrikere, der har en stor viden og overordnet forståelse for, hvordan lys og strøm fungerer og kender til selve arbejdsmiljøet. Du bliver desuden også klog på IT og matematik. Dermed også er job, hvor det ikke er svært at komme ud på sin ønskede arbejdsplads. Du lærer at arbejde selvstændigt og er aldrig låst fast i et ensformigt arbejde, men kan derimod have med mange forskellige opgaver at gøre. Som uddannet elektriker har du mulighed for at efteruddanne dig med endnu flere karrieremuligheder og kompetencer. Du kan specialisere dig inden for et bestemt område og vælge at blive chef, projektleder eller selvstændig. Du kan også videreuddanne dig til at blive f.eks. ingeniør eller maskinmester. Der er mange muligheder som elektriker, hvorfor det er en fornuftig uddannelse at blive klog på.

Sådan bliver du elektriker i Hillerød

For at blive udlært elektriker skal du gennemføre følgende adgangskrav og indhold på uddannelsen:

Folkeskolens afgangseksamen med beståede eksamener i dansk og matematik fra 9. eller 10. klasse.

Du skal være vurderet uddannelsesparat og indsende en ansøgning samt en portfolio med dine erfaringer.

Uddannelsen tager 4-5 år inklusiv praktik.

Uddannelsen giver dig en grundlæggende viden om, hvordan elektriske produkter og systemer virker. Hvorledes du kan rådgive kunderne om valg og brug af installationer. Du bliver lært i fejl og reparationer, så du kan installere nye el-systemer.

Når du er nået til praktikken, kommer du ud på en rigtig arbejdsplads og sætter dig selv på prøve som fungerende elektriker. For at gennemføre hele uddannelsen skal du gennemgå både et grundforløb på en erhvervsskole samt et hovedforløb, der skifter mellem praktikperioder og skoleforløb. Til sidst afslutter du hele uddannelsen med en svendeprøve og kan omsider kalde dig elektriker. Med en elektrikeruddannelse har du mulighed for at blive ansat på nogle af de bedste arbejdspladser i Hillerød og få en masse erfaring på området.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.