3 grunde til at tale med ens børn om prævention

3 grunde til at tale med ens børn om prævention

Der er mange forældre, der har svært ved at tage snakken med deres børn. Og det med god grund. Det er nemlig ofte noget, der fører til himmelvendte øjne og pinlighed. På en eller anden måde er det nemlig sådan, at der i mange familier hersker et tabu omkring alt det, der har ed sex at gøre og dermed også prævention. Og det er ærgerligt, idet mange forældre sidder med en viden inden for dette område, som de unge mennesker ville kunne have stor glæde af i stedet for, at de er nødt til at luske rundt og forsøge sig frem og måske komme til at begå fatale fejl. Det er nemlig yderst vigtigt, at de unge mennesker kender til prævention, og derfor er der især tre gode grunde til, at det er et emne, som du bør tage op med dit barn, når det er ved at have nået en alder, hvor alt det, der har med sex at gøre, begynder at blive lige lidt for spændende.

Skab fortrolighed mellem dig og dit barn når det kommer til sex og brug af kondomer

For det første gør det dit barn opmærksom på, at sex er noget, som I sagtens kan tale om. Hermed ikke sagt at I skal gå i detaljer og dele intime øjeblikke – tvært imod. Dit barn skal dog føle sig tryg ved at komme til dig, hvis der sker noget, som det ikke selv er i stand til at håndtere, eller hvis der er nogle ting, som dette er usikkert på. På den måde skabes der et stærkt bånd mellem jer, hvor der hviler en stor grad af fortrolighed, og hvor du også kan være sikker på, at dit barn sørger for at være så ansvarlig, som det overhovedet er muligt i den skønne, unge alder. I disse samtaler bør du også indvie dine børn i at beskytte sig selv med kondomer.

Giv dit barn forudsætninger for at undgå sexsygdomme

For det andet kan en snak omkring prævention være lige præcis det, der skal til, når du gerne vil sørge for, at dit barn undgår at få diverse kønssygdomme. Mange er nemlig ikke klar over, hvor let det er at blive smittet, eller hvor fatale konsekvenser en sådan sygdom kan have. Det er for eksempel sådan, at de kan være med til at nedsætte fertiliteten, og hos pigerne kan det betyde, at man mister muligheden for at få børn, hvis man går rundt for længe med en sygdom i udbrud. Det er derfor noget, der skal undgås eller bedst af alt behandles, lige så snart det er sket.

Læn dig tilbage, og vis, at du har udfyldt din pligt som forælder

For det tredje og sidste viser du også dit barn en tillid ved at lade det tage ansvar for egne handlinger. Når først du har berettet om de gode egenskaber ved prævention, kan du slå koldt vand i blodet og vide, at du som forældre har gjort det, som der forventes af dig. Køb derfor gerne en pakke kondomer til dit barn og læn dig tilbage i sofaen velvidende, at du har udfyldt din pligt.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.