Undervis dine børn om solsystemet

Undervis dine børn om solsystemet

Solsystemet er noget for sig. Det kan derfor også være svært at forstille sig, især for børn. Det kan samtidig være svært at forklare solsystemet, samt hvordan det hele hænger sammen. Børn har brug for at vide, hvordan vores univers hænger sammen. Det er derfor en god ide at starte i en tidlig alder at lære børnene omkring universet. Før dette kan lades sig gøre, så skal man selv have styr på solsystemet. På den måde kan man lære børnene det på den bedste måde.

Få styr på solstymet før barnet

Før du begiver dig ud i at undervise dit barn om solsystemet, så er det en god ide selv have styr på det. Børn kan have mange spørgsmål, og vil hurtige opdage hvis du er usikker omkring det. Solsystemt består af 8 planter som kredser rundt om solen. Jorden er en af de 8 planeter. Udover de 8 planenter består solsystemet af nogle dværgplaneter, måner, kometer, astroider og meteoer. Planterne er i omløbscirkler, som er i forskellige baner. De kredser alle sammen rundt om solen i næsten cirkulær cirkler.

Vis barnet solsystemet på forskellige måder

Når det kommer til at skulle undevise et barn om solsystemet, så kan det gøres på mange måder. Der er mange ting, hvorpå det kan gøres. Det er også alt efter, hvilken alder barnet er i, hvad der giver bedst mening. Du vil her få inspiration til forskellige måder at vise barnet solsystemet.

Læs bøger og få viden igennem bøger

En god måde at få mere viden på er igennem bøger. Der findes utallige af bøger, i forskellige emner. Det vil derfor hellere ikke være svært at finde en bog om solsystemet. Der findes mange bøger omkring lige netop dette emne. Der findes også bøger til alle aldersgrupper. Der er både billedbøgerne, og de mere teoretiske bøger. Bøger er en god måde at få mere viden omkring et emne.

Brug det visuelle til at få en viden

Mange børn har brug for at se tingene visuelt. Det kan dog være svært at vise solsystemet visuelt, da det hele er ude i det ydre rum. Dog findes der andre metoder, som kan tages i brug. Her kan f.eks. film nævnes. Film er en god måde at vise, hvordan solsystemet fungere. Her vil barnet få viden gennem en visuel fortælling. Derudover kan det være en god ide at vise barnet rummet. Viser man stjernerne, kan barnet måske få en større fornemmelse af, hvad rummet indebære.

Brug af andre metoder – Authentic models uro m. solsystem

Der findes dog andre metoder, end de ovennævnte. I stedet for at læse bøger eller se film, så kan man gøre brug af en model. En god måde er igennem en uro.
Du kan for eksempel købe en Authentic models uro m. solsystem. Mange børn vokser op med en uro, hængende over sengen. Hvis I væger en Authentic models uro m. solsystem, kan barnet se solsystemet, og på den måde få en bedre forståelse af solsystemet.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.