Lær af naturen og tag på telttur i det fri

Lær af naturen og tag på telttur i det fri

Mange af os forbinder læring med skole, lektier, og barndommen. Alle kan dog lære noget nyt, og naturen er et af de bedste steder for både børn og voksne at lære nye egenskaber. Mange mennesker i det moderne samfund, har så at sige glemt naturen og dens lærdomme. Når vi er udendørs, får vi muligheden for komplet frihed fra den normale hverdag, og vi får overskud til at gøre nye oplevelser.

Træn dine praktiske kundskaber

At tage på teltture er en af de bedste måder at udfordre os selv. Når vi er ude i naturen, går vi tilbage til vores rødder. Når vi tilbringer en længere periode i skoven, bliver vi nødt til at sørge lidt for os selv, uden brug af særligt mange moderne faciliteter.

Tag på en lille campingtur, og bliv dygtigere til at tænde bål, sætte teltet op, og at lave god mad over bål. Når du er ude i naturen i længere tid, er det vigtig at have noget basisudstyr med dig. Udover telt, liggeunderlag og sovepose, kan du medbringe dig en stormlighter. Stormlighteren kan være en livredder, hvis det ikke er muligt at få gang i bålet ved brug af en husholdningslighter eller tændstikker.

At kunne sørge for sig selv ude i naturen, er en fantastisk evne at have. Denne kundskab kan rede dig, hvis du skulle komme til at stå i en ægte overlevelsessituation. Ved at tage på telttur, kan du blive bedre venner med moder natur. Når du tilbringer tid udendørs, får du mulighed for at fordybe dig i ting, som du i din hverdag måske ikke tænker så meget på.

Kom tæt på dyr og planter

Tag med familien på telttur, og lær mere om den Danske natur. Der er god grund til at tage familien med ud i naturen. Det kan være hyggeligt at bruge tid sammen med sine nærmeste, uden arbejde, lektier eller elektroniske distraktioner. Når vi går rundt i vores dagligdag, kan det være nemt at glemme hvad naturen virkeligt kan byde på.

Gør det til et af familiens højdepunkter at tage på tur i det fri. Tag stormlighter, telt og andet grej med ud, og lad børnene komme tættere på de Danske dyr og planter. En af de måske mest værdifulde ting, vi kan lære af naturen, er viden om hvilke vilde planter kan spises. For eksempel kan brændenælder ved korrekt tilberedning bruges til at lave suppe. Find viden og inspiration på nettet, og lær familien om de mange spiselige planter der findes i Danmark.

Du kan finde masser af gratis viden om naturen på nettet. Bliv klogere på naturen, og tag din nyfundne viden i praktisk brug på en telttur. Måske bliver du inspireret til at gøre camping i det fri til en ny hobby. Brug teltturen til at fordybe dig i svampesamling, fiskeri eller genkendelse af dyrespor. Der findes utallige muligheder for hvad du kan lære om i naturen. Pak dit telt, madvarer og stormlighter, og få masser af ny viden i det fri.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.