Hvilke behandlinger foretager en kæbekirurg?

Hvilke behandlinger foretager en kæbekirurg?

en kæbekirurg er en specialuddannet tandlæge, der er videreuddannet indenfor den sundhedsfaglige linje, på lige vilkår med andre lægefaglige videreuddannelser og overbygninger. Her er der tale om en kirurg, der har tidligere erfaring indenfor almen tandlægepraksis, men som efterfølgende har taget et speciale i form af en 5-årig efteruddannelse og har derfor en bred viden indenfor området omkring kæbekirurgi.

Du vil kunne møde en kæbekirurg på en kæbekirurgisk klinik, som vil foretage større opgaver og operationer i mundhule og kæberegionen. En kæbekirurg vil altså ikke blot foretage et tjek på dine tænder, men vil have muligheden for at udføre større opgaver, med en høj og stor faglig viden.

En kæbekirurg kan både være ansat privat eller offentligt

Det vil i mange tilfælde være således, at en højt specialiseret kæbekirurg, vil være ansat og til at møde på hospitalerne i det offentlige eller private regi. Det er dog heller ikke helt ualmindeligt, at de private tandlægeklinikker der har en kæbekirurgisk klinik, selvfølgelig også har ansat efteruddannede tandlæger i form af kæbekirurger, der kan udføre de opgaver som kræver lidt mere specialiseret viden, eller som eventuelt også kræver aktion i form af fuld bedøvelse.

På de private tandlægeklinikker med en kæbekirurgisk klinik, vil det som oftest være en købekirurg der foretager tandimplantater og fjernelse af de visdomstænder der sidder meget besværligt eller som sidder i nærheden af de større nerver. En kæbekirurg, uanset hvor de er ansat, vil kunne foretage mindre og større operationer som er specialiserede. Det vil også være en kæbekirurg der eventuelt skal fjerne tumorer eller cyster i området.

Er du en af de mange der lider af tandlægeskræk?

Kommer du ikke til tandlægen fordi du ganske enkelt er angst? Så er du ikke alene. Der er nemlig mange voksne, og børn for den sags skyld også, der lider af tandlægeskræk og som ganske enkelt aldrig kommer forbi tandlægen af ren og skær frygt. For nogle er det noget mere udpræget end hos andre, men uanset hvem der er tale om, så vil det kunne ske, af den ene eller den anden årsag, at der er behov for et besøg på en tandlægeklinik alligevel.

En kæbekirurgisk klinik er måske lige præcis der du skal søge hen, hvis du skal hos tandlægen og har ganske enkelt bare ikke tør. Her er der nemlig mulighed for at sove under hele seancen, da en kæbekirurgisk klinik har personale der kan sørge for at du kommer i fuld narkose, mens du får foretaget det der skal gøres i munden.

En kæbekirurg tilbyder et højt fagligt niveau

Når ma skal uddannes og specialisere sig som tandlæge i kæbekirurgi, så kræver det en hel del arbejde, vilje og en stor indsats. Først og fremmest vil det ikke være muligt at blive kandidat til tandkirurgi, hvis ikke man i forvejen har minimum 2 års faglig erfaring som tandlæge i en almen tandlægepraksis. Derudover tager det 5 år, at komme igennem efteruddannelsen som kæbekirurg, hvor der er en hel del forløb der skal gennemgås. Dette gælder blandt andet almen medicin, medicinsk viden indenfor øre-, næse- og halssygdomme, ligesom at der her er behov for en forløb omkring anæstesi blandt andet. Der skal udføres faglige opgaver og alle der efteruddanner sig som kæbekirurger, har muligheden for at specialisere sig indenfor et bestemt område. Du kan altså være helt sikker på, at du ved en kæbekirurg får tildelt et meget højt fagligt niveau, hvor der er fokus på specialiseringen og udførslen med en store vidensbank i bagagen.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.