Et kompliceret boligmarked: Find en andelsbolig som studerende

Et kompliceret boligmarked: Find en andelsbolig som studerende

Der findes i dag så mange forskellige boligtyper, at det kan føles som en stor udfordring at vælge rigtigt. Søger man en bolig i København, vil man hurtigt erfare hvor vanskeligt det er, overhovedet at finde en ledig bolig. Mange ser dog fordelen i at vælge en andelsbolig. Hvorfor vælge en andelsbolig? Hvordan finder jeg en andelsbolig der passer til mine behov?

Sådan finder du en andelsbolig i København.

Andelsboliger er ejet af andelsforeninger. Når du køber en andelsbolig, køber du altså en andel i ejendommen. Som andelshaver betaler du til andelsforeningens fællesudgifter, og din egen husleje i lejligheden eller huset. At købe en andelsbolig foregår på præcis samme måde som ved køb af en ejerbolig. Det er en god ide for inden man køber en andelsbolig at se på forenings regnskab. Det kan være klogt at se på om foreningen har gæld, hvilke former for gæld forening har optaget, samt hvor høj boligudgiften er. Når du mener at du har fundet den rette andelsbolig for dig, er det tid til at skrive dig op.

Andelsbolig i København.

Det er oftest tilfældet i København, at der er ventelister til andelsboligerne. Flat’r.dk har gjort det mere overskueligt at holde øje med de ventelister du har opskrevet dig til, samt at se forskellige andelsforeningers profiler. Det er derfor let at overskue ens position på ventelisterne. Du kan også tilmelde dig et e-mailsystem, så du løbende bliver opdateret omkring din placering på ventelisten. At bruge denne platform er helt gratis, men du skal dog selv betale det beløb der kræves, for at få en opskrivning på din ønskede andelsforeningernes venteliste. Disse beløb er dog oplyst på andelsforeningernes hjemmeside, så du kan nemt danne dig et overblik. Du behøver ikke blot at skrive dig op på én venteliste. Faktisk har du en større chance for at finde en andelsbolig, afhængig af hvor mange ventelister du står på. Så sæt en eftermiddag af, lav en varm kop kaffe, og sæt dig ned og undersøg de forskellige andelsforeninger grundigt.

Boligmarkedet i København

Det er ingen hemmelighed at boligmarkedet i København er under konstant ændring. I løbet af de seneste par år er priserne på både lejeboliger, andelsboliger, og ejerboliger, steget markant. Det siges faktisk, at boligpriserne i øjeblikket er markant høje. Der er i løbet af de seneste par år, betydeligt flere andelsboliger på markedet. Ved at købe en andelsbolig i København, får du generelt flere kvadratmeter for pengene, end ved at købe en ejerbolig. Andelsboliger er meget populære, fordi de har så meget byde på. Folk drages specielt af fællesskabet, det sociale sammenhold som ses i større grad i andelsboliger, frem for andre boligtyper. Det attraktive ved en andelsbolig, er også at man kan opleve større frihed, hvis man ønsker at ændre på boligens udseende indvendig. Der er mange mennesker som ønsker at flytte til København, og det kan derfor være svært at finde en bolig. Men chancen for at finde ens drømmebolig er større, hvis man vælger at søge efter en andelsbolig.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.