Derfor er det vigtigt at oplyse om præventionsformer

Derfor er det vigtigt at oplyse om præventionsformer

I nutidens samfund bliver der undervist en hel del om præventionsformer. Dette er et ekstremt vigtigt element, da en manglende undervisning kan have store konsekvenser. Det er vigtigt, at unge bliver undervist allerede i folkeskolen, fordi her er der mange som bliver seksuelt aktive. Det er vigtigt at de unge er forberedt, når tiden kommer. Derfor kan man næsten ikke starte for tidligt med at undervise om præventionsmidler. Dertil er det vigtigt at sex og præventionsformer ikke bliver et tabubelagt emne. Hvis man ikke snakker om disse emner op igennem skoletiden, vil de unge få et forkert forhold til sex, puberteten, og prævention. Det er bedre, at de unge får muligheden for at stille eventuelle spørgsmål.

Undervisningen skal starte i folkeskolen

Undervisningen giver nemlig de unge muligheden for at stille spørgsmål. Teenagerårerne er en periode fyldt med tvivl og rådvildenhed. Kroppen ændrer sig, og det giver anledning til mange spørgsmål. Hvis man underviser de unge om emner, som kondomer, sex og kropsbehåring, kan de unge få svar på alle deres spørgsmål. Så er de bedre forberedt til at håndtere ændringerne, og de nye problemstillinger. Derfor er det vigtigt at undervisningen starter tidligt. Hvis de unge ikke bliver undervist i præventionsformer, kan det føre til flere aborter og uønskede graviditeter. Det er ikke sikkert, at alle forældre snakker med deres børn om præventionsformer og sex. Derfor er det nødvendigt, med seksualundervisningen i folkeskolen. Så har alle børn og unge en mulighed for at få mere viden og blive klar til teenagelivet.

Hvilke præventionsmidler findes der?

Når man skal undervise om de forskellige præventionsmidler, er det vigtigt at skelne mellem de forskellige slags. En af de mest populære præventionsmidler er p-piller. P-pillen er en lille pille, som pigen eller kvinden skal tage hver dag i 3 uger, for så at holde en pause på en uge. Det smarte ved p piller er, at den beskytter mod graviditet. Man skal bare huske at tage den hver dag. Den eneste bivirkning er, at nogle mærker forandringer i humøret, men det er forskelligt fra person til person. Man skal være opmærksom på, at p-piller ikke beskytter mod sexsygdomme. Dette er en klar ulempe ved p-piller. Hvis man ønsker et præventionsmiddel som beskytter mod sexsygdomme, bliver man nødt til at bruge kondomer. Hvis man har skiftende sexpartnere, er kondomer et godt valg. Derimod, hvis man har en fast kæreste, er p-piller eller minipiller et godt valg

Fordele og ulemper ved de forskellige præventionsmidler

Præventionsmidler, som p-piller samt hormonspiral, indeholder hormoner. Det er meget omdiskuteret hvorvidt disse hormoner er skadelige. Hormonerne påvirker hvert menneske forskelligt. Nogle oplever humørsvingninger, mens andre ikke kan mærke nogen forskel. Nogle melder også om forandringer i kroppen, efter brug af hormonpræparater. Hvis man føler at disse præventionsmidler forårsager en negativ forandring, bør man skifte dem ud. Der findes nemlig andre alternativer. Eksempelvis kobberspiralen, som ikke indeholder hormoner. Den eneste ulempe ved kobberspiralen er, at den kan forårsage kraftigere menstruationssmerter. Så dette skal man lige have in mente. Derudover kan man bruge kondomer. Denne præventionsform går nemlig ikke ind og ændre kroppens naturlige cyklus.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.